Csoportos nyelviskolai pályázat esetében is lehetősége lesz a szülőknek elektronikus aláírással beküldeni a SZÜLŐI HOZZÁJÁRULÁSI ÉS FELELŐSSÉGVÁLLALÁSI NYILATKOZATOT az intézményvezető/kapcsolattartó e-mailcímére.

Nagyon fontos: elektronikus aláírás csak elektronikusan megküldött, megőrzött dokumentum esetében hiteles és érvényes!

Csoportos nyelviskolai pályázat esetében a NYILATKOZATOT kizárólag a pályázó intézmény tudja letölteni a pályázati felületről. Az érintetteknek az alábbi lehetőségeik vannak a Nyilatkozat hiteles aláírására:

  1. személyes aláírás a pályázó intézmény vezetője által hivatalosan kijelölt személy előtt (az aláírók személyének és okmányainak ellenőrzésével),
  2. személyes aláírás egyéb, kizárólag hatóság által hitelesített (pl. a közjegyző, az illetékes gyámhivatal, a büntetés-végrehajtási intézet vezetője, a konzuli tisztviselő vagy a járási hivatal előtt tett nyilatkozat) formában, amennyiben speciális körülmények miatt a személyes aláírás a pályázó intézményben akadályokba ütközik,
  3. elektronikus aláírással hitelesíteni a https://szuf.magyarorszag.hu/szuf_avdh_feltoltes oldalon (ehhez minden aláírónak előzetesen regisztrálni kell az Ügyfélkapun: https://segitseg.magyarorszag.hu/segitseg/ugyfelkapu/regisztracio). Az elektronikusan aláírt nyilatkozatokat az intézményvezető vagy a kijelölt kapcsolattartó e-mailcímére elektronikus úton szükséges elküldeni.

Az intézményben történő vagy hatósági személy előtti személyes aláírás esetén az intézmény nyomtatva adja át az érintetteknek a felületről letöltött nyilatkozatot, elektronikus aláírás esetén e-mailben megküldi a szülő(k)nek/gondviselőnek.

A pályázó intézmény az összegyűjtött szülői hozzájáruló nyilatkozatok eredeti példányát (illetve az elektronikusan aláírt nyilatkozatok elektronikusan tárolt példányát) 2031. szeptember 29-ig megőrzi, és a Tempus Közalapítvány által kezelt pályázati rendszerben igazolja a nyilatkozatok meglétét annak érdekében, hogy a tanulók számára a támogatói okiratok kibocsátásra kerülhessenek. Az intézmény által megőrzött nyilatkozatokat kérésre a Tempus Közalapítvány számára haladéktalanul rendelkezésre bocsátja.

Egyéni pályázat esetében kizárólag elektronikus aláírással lehet hitelesíteni a szülői nyilatkozatot.