A Külföldi Nyelvtanulási Program weboldalának tavaly decemberi nyitását követően is számos nyelviskola csatlakozott újonnan a programhoz színes és változatos nyelviskolai képzésekkel bővítve a már eddig is széles palettát.

Decemberben, a kurzuskereső alkalmazás elindulásakor angol nyelvterületen 149, német nyelvterületen 26, míg francia nyelvterületen 21 nyelviskola kurzusai voltak elérhetők az érdeklődő magyar tanulók számára.

Azóta újabb 87 angol, 26 német és 9 francia nyelviskola csatlakozott a programhoz és kínálja oktatási szolgáltatásait a magyar tanulóknak. Ezzel elmondható, hogy összességében mintegy 40%-kal, német nyelvterületen pedig duplájára nőttek a nyelviskolai kapacitások az elmúlt két hónapban.

A nyelviskolák között megjelennek nagy, nemzetközi nyelviskolahálózatok tagjai és kisebb, helyi, elismert, minősítéssel rendelkező nyelviskolák is.

Nem csak a hazai közvélemény és az érintett tanulók, iskolák figyeltek fel a programra, de a célországok szakmai szereplői is nagy érdeklődéssel kísérik azt.

Az angol nyelvterületet tekintve az Egyesült Királyságban, Angliában, német nyelvterületen pedig Ausztriában nőttek legnagyobb számban a nyelviskolai kapacitások. Franciaországban az északi és a középső területeken lévő nyelviskolák rendelkeznek még nagy kapacitással.

2020. március eleji összesítés alapján weboldalunkon
Angol nyelvterületen – 236 nyelviskola – 7247 különböző kurzusa
Német nyelvterületen – 52 nyelviskola – 889 különböző kurzusa
Francia nyelvterületen – 30 nyelviskola – 502 különböző kurzusa
érhető el és pályázható meg a Külföldi Nyelvtanulási Program keretein belül.