Csoportos nyelviskolai pályázat esetén a 2 hetes nyelvi képzés külföldi nyelviskolában valósul meg.

Ebben az esetben a tanulóval jogviszonyban lévő köznevelési intézmény vagy annak fenntartója vállalja a csoport számára a nyelviskolai képzésen való részvétellel kapcsolatos minden előkészítési és szervezési feladatot: kiutazó tanulók kiválasztása, kísérőpedagógusok biztosítása, a tanulók szándékának megfelelő fogadó nyelviskola kiválasztása, a csoport fogadásának menedzselése, kapcsolattartás a nyelviskolával, a pályázat benyújtása, az utazás megszervezése.

Ebben a pályázati formában is kizárólag a honlapunkon szereplő, célországi, minősített nyelviskolák által megadott kurzusokon történő részvétel támogatható, és a csoport minimum létszáma 8 fő.

Mi a csoport?
Egy csoportról beszélünk, ha egy pályázó intézmény szervezésében legalább 8 tanuló, azonos kurzuskóddal (azonos nyelviskolában, azonos helyszínen, időpontban, azonos szállással) rendelkező nyelvi képzésén vesz részt. Az azonos kurzuskódon belül a nyelviskola a tanulók nyelvi szintje alapján osztja be őket nyelvi csoportokba. A csoportot kísérőtanár(ok) kísérik.

A csoportos nyelviskolai képzéseket 2020. június 13. és augusztus 31. között lehet megvalósítani.

Letölthető dokumentumok: