A Külföldi Nyelvtanulási Programban mind az egyéni, mind a csoportos nyelviskolai pályázatok esetében a kurzus csomagajánlat formájában tartalmazza a szállást is. Tehát adott kurzus megpályázásakor az abban foglalt szállástípus is kiválasztásra kerül. A partneriskolai pályázatok esetében a megfelelő szállás leszervezése és biztosítása az intézmény feladata konzultálva a fogadó intézménnyel.

Programunk nyelviskolai kurzusait kétféle szállással kínáljuk:

 1. Szállás fogadócsaládoknál

  Bekapcsolódni egy helyi család életébe nagy élmény. A legjobb lehetőség arra, hogy a diák a tanórákon kívül, autentikus környezetben használja a nyelvet. Tartós barátság alakulhat ki a tanuló és a családtagok, illetve a lakótársak között.
  A fogadócsalád segíti a tanulót a helyi tájékozódásban (közlekedés, helyszínekre való eljutás).

  A fogadócsaládokkal gondos kiválasztási folyamat után köt szerződést a nyelviskola, folyamatos köztük a kapcsolattartás. A családok lehetnek fiatal házaspárok, nyugdíjasok, dolgozó, gyermekes szülők, gyermek nélküli házaspárok, egyedülálló szülők, stb. A nyugat-európai országok társadalmáról elmondható, hogy sokszínűek és multikulturálisak. Így a nyelviskolákkal együtt dolgozó fogadócsaládok háttere is kulturálisan változatos. Egyesek tagjai az adott országban születtek, mások pedig máshonnan érkeztek, és mára állandó tartózkodási engedéllyel rendelkeznek. Ha az ország hivatalos nyelve nem is az elsődleges nyelvük, a fogadócsaládok mind magas szinten beszélik az ország nyelvét, és azon kommunikálnak a tanulóval.

  A tanulók általában külön szobát kapnak (ritka esetben vagy külön kérésre lehetnek ketten egy szobában), de a családnál több diák is lakhat egy időpontban. A fürdőszobát közösen használják, ritkább esetben a szobához külön fürdőszoba tartozik. A konyha a családé (külön megbeszélés alapján egyéni használattal), az étkezések (reggeli vagy reggeli és vacsora) a családdal közösek. A ház és egyéb eszközök használatát (kulcsok, kert, sportszerek, mosógép, televízió, stb.) előre egyeztetni kell a fogadócsaláddal. Sok esetben kerékpárt is biztosítanak.

 2. Szállás kollégiumban

  A kollégium előnye, hogy a tanuló több más nyelvű és kultúrájú tanulóval találkozhat (közös programok, könyvtár- és klubszoba, stb.), és életre szóló barátságokat köthet. Hátránya viszont, hogy nagy eséllyel találkozhat magyar anyanyelvű társaival is.

  A kollégium másoktól függetlenebb szállásmódot biztosít, ezért az érettebb, céltudatosabb, önállóbb korosztálynak inkább ajánlható.

  Általában kétágyas, ritkább esetben egyszemélyes szobákban történik az elszállásolás. Vannak külön fürdőszobával, WC-vel ellátott szobák, de ez nem követelmény. Ehhez a szállástípushoz általában tartozik közös, jól felszerelt konyha. A legtöbb kollégiumban sportszoba is van.