A Külföldi Nyelvtanulási Program keretében hét célország érhető el, ahol a nyertes pályázók élhetnek a Program adta lehetőséggel, így angolul az Egyesült Királyságban, Írországban és Máltán, németül Ausztriában és Németországban, franciául pedig Franciaországban tanulhatnak.
(Kínába kizárólag a Magyar-Kínai Kéttanítási Nyelvű Gimnázium tanulói utazhatnak csoportos partneriskolai pályázat keretében.)

Az országok menügombjaira kattintva, az adott célországról a leghasznosabb tudnivalókat tudhatja meg, ezenfelül pedig például a kiskorúak kiutazásához kapcsolódó kérdésekről, a Konzuli Szolgálat által ajánlott szülői nyilatkozatról (mely nem azonos a pályázati eljárás során, a Tempus Közalapítvány által kért szülői nyilatkozattal) is kap tájékoztatást.

Javasoljuk, hogy kiutazást megelőzően a Konzinfo Utazom, azaz a Külgazdasági és Külügyminisztérium Konzuli Szolgálata mobil alkalmazását minden nyertes pályázó töltse le, hiszen a Program során útközben vagy a célországban történhetnek váratlan események a kiutazó tanulóval. Ilyenkor nagyon fontos, hogy rendelkezésére álljanak azok az elérhetőségek (telefonszámok, e-mail címek), ahonnan azonnali segítséget kaphat.     

A kiutazó tanulóknak lehetőségük van arra is, hogy a kiutazás adatait rögzítsék a Konzuli Szolgálat oldalán. Probléma esetén a megadott adatok segítenek megtalálni a kiutazót, valamint felvenni vele és családjával, hozzátartozójával a kapcsolatot.

A járványügyi készültségi időszak aktuális korlátozásairól, valamint a kiutazások feltételeiről a Konzuli Szolgálat oldalán kap folyamatosan tájékoztatást.