A Külföldi Nyelvtanulási Program keretében hét célország érhető el.

Az Egyesült Királyságban, Írországban és Máltán angolul, Ausztriában és Németországban németül, Franciaországban pedig franciául tanulhatnak a nyertes pályázók.
(Kínába kizárólag olyan tanulók utazhatnak, akik a NAT szerinti első nyelvként tanulják a kínait.)

Az országok menügombjaira kattintva a legfontosabb tudnivalókról, köztük a kiskorúak kiutazásához kapcsolódó kérdésekről, a Konzuli Szolgálat által ajánlott szülői nyilatkozatról (mely nem azonos a pályázati eljárás során, a Tempus Közalapítvány által kért szülői nyilatkozattal) is olvashat.

Minden kiutazónak erősen javasolt a Konzinfo Utazom, azaz a Külgazdasági és Külügyminisztérium Konzuli Szolgálata mobil alkalmazásának letöltése. Ennek célja, hogy segítse a magyar állampolgárokat az utazás előkészítésében, útközben is hasznos tudnivalókkal lássa el az utazókat, és vészhelyzetben azonnali figyelmeztetést, gyors elérést biztosítson.

A kiutazó tanulóknak lehetőségük lesz arra is, hogy a kiutazás adatait rögzítsék a Konzuli Szolgálat oldalán. A megadott adatok segítenek megtalálni a kiutazót, valamint felvenni vele és családjával, hozzátartozójával a kapcsolatot, ha veszélyhelyzetbe kerül, vagy az utazás közben egyéb probléma merült fel.